Eveniment

Velin Ganev, Danubius Exim: „Comercianţii nu vor să-şi cumpere case de marcat noi. Amenzile sunt uriaşe şi pot duce la închiderea unităţilor de vânzare”

Velin Ganev, Danubius Exim: „Comercianţii nu vor...

Autor: Adelina Mihai

03.08.2018, 00:07 2799

♦ Comercianţii s-au „relaxat” imediat ce Ministerul Finanţelor a anunţat că mai amână cu trei luni obligativitatea firmelor de a se dota cu case de marcat digitale ♦ Deşi comercianţii mari şi mijlocii sunt obligaţi să aibă case de marcat electronice de la 1 septembrie, iar cei mici de la 1 noiembrie,  vânzările importatorilor de astfel de echipamente nu au crescut semnificativ în ultimele două luni.

„Avem probleme cu comercianţii, pentru că aceştia nu vor să îşi cumpere case de marcat noi. Acestea sunt de vreo două luni la vânzare şi nu prea se înghesuie nimeni să şi le cumpere. Dacă aceştia nu se echipează cu case de marcat digitale până la 1 septem­brie sau 1 noiembrie, riscul pentru comercianţi este foarte mare, amenzile sunt uriaşe şi pot duce până la închiderea unităţilor de vânzare”, a spus Velin Ganev, CEO al Danubius Exim (companie care importă şi distribuie case de marcat) şi preşedinte al Consiliului Director al ADAMEF (Asociaţia Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale din România).

Ganev a mai spus că estimările arătau că necesarul de case de marcat digitale de pe piaţa locală era de 750.000 – 800.000 de astfel de aparate. Luând în considerare un preţ mediu de 160 de euro pe casă de marcat digitală, rezultă să trecerea la era electronică scoate din buzunarele comercianţilor între 120 şi 128 mil. euro pentru aceste achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO