Eveniment

Veniturile din TVA îşi continuă avansul şi în septembrie, plus 11%

Veniturile din TVA îşi continuă avansul şi în...

Autor: Georgiana Mihalache

27.10.2017, 00:07 972

Veniturile din TVA au crescut cu 11%, la 4,8 mld. lei, în luna septembrie faţă de aceeaşi perioadă din  2016, după ce în august încasările din TVA au crescut spectaculos cu 19% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată un calcul realizat de ZF pe baza datelor din execuţia bugetului consolidat ale Ministerului de Finanţe.

„Au fost nişte măsuri de presiune pe durata verii de a achita datoriile bugetare de colectare. Aceste măsuri îşi produc efectele în anumit termen. Plus că promisiunea reducerii de penalităţi ca urmare a optării pentru plata defalcată e posibil să-i fi stimulat pe unii contribuabili să mai plătească pentru a se putea încadra în condiţiile prevăzute de lege la un moment dat“, a spus pentru ZF Emilian Duca, consultant fiscal.

Execuţia bugetului general consolidat arată că la nouă luni veniturile totale au depăşit 180 de miliarde de lei anul acesta, o creştere de 8,8% faţă de primele nouă luni din anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO