Eveniment

Veşti bune de la Metrorex: Studenţii pot beneficia de o reducere de 50% la cartelele de metrou

Veşti bune de la Metrorex: Studenţii pot beneficia de o reducere de 50% la cartelele de metrou

Autor: Bianca Ciocotisan

01.07.2018, 16:16 1520

Începând de duminică, studenţii bucureşteni, dar şi cei din provincie, pot beneficia de reducere de 50% si pentru titlurile de călătorie: cartela de 2 călătorii, cartela de 10 călătorii şi abonament săptmânal, precizează compania într-un comunicat.

Compania precizează că din 1 iulie 2018 Metrorex introduce în oferta tarifară urmatoarele titluri de călătorie:
- două călătorii pentru studenţi la preţul de 2,50 lei;
- 10 călătorii pentru studenţi la preţul de 10 lei;
- abonament săptămânal pentru studenţi la preţul de 12,50 lei.

„Noile facilităţi pentru studenţi sunt introduse în baza Hotărârii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul”, anunţă Metrorex.

Astfel, studenţii vor avea posibilitatea să achiziţioneze şi alte noi tipuri de cartele, de la casieria specială din staţia Piaţa Romană.

„Menţionăm că titlurile de călătorie nu pot fi combinate în decursul a 30 de zile consecutive de la data cumpărării a unuia din cele trei tipuri de titluri de călătorie reduse. Astfel, pot fi achiziţionate maximum 4 abonamente săptămânale sau maximum 3 cartele cu 10 calatorii sau maximum 10 cartele cu 2 călătorii. Variantele propuse pot fi achiziţionate doar în cazul în care nu se cumpară abonamentul lunar cu reducere pentru studenţi”, precizează compania.

Metrorex precizează că actele necesare la emiterea abonamentului lunar gratuit pentru studenţi sunt: legiţimatia de student pentru gratuitate la transport şi cartea de identitate sau paşaportul, iar prevederile legale amintite se aplică şi studenţilor din provincie.

AFACERI DE LA ZERO