Eveniment

Veşti bune de la Ministerul Turismului pentru bugetari: Angajaţii de la stat vor primi vouchere de vacanţă şi anul viitor

Veşti bune de la Ministerul Turismului pentru bugetari:...

Autor: Dan Straut

02.09.2018, 15:49 265

Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, arată un comunicat transmis duminică de Ministerul Turismului.

„Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri au determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019”, precizează instituţia.

„Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi, astfel, să-şi petreacă concediile în ţară. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat”, menţionează Ministerul Turismului.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO