Eveniment

Veşti bune: Guvernul Orban va extinde perioada pentru plata impozitelor la stat

Veşti bune: Guvernul Orban va extinde perioada pentru...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

17.03.2020, 17:31 431

Guvernul Orban are, miercuri, prima şedinţă în sistem de videoconferinţă. Executivul va adopta mai multe măsuri pentru sprijinirea companiilor şi angajaţilor din sectoarele afectate din cauza epidemiei de coronavirus. Perioada pentru plata impozitelor la stat va fi prelungită.

„Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei. Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine (miercuri - n.r.), vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a subliniat Ludovic Orban.

Guvernul asigură sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea.

Premierul Orban a avut, marţi, consultări cu sindicatele şi patronatele din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social şi a dat asigurări că Guvernul va lua măsurile economice şi sociale care se impun pentru reducerea efectelor provocate de coronavirus, potrivit unui comunicat tranmis d Executiv.

„Ludovic Orban a subliniat că sunt achiziţionate şi vor fi asigurate materiale de protecţie a angajaţilor din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanţii sindicatelor şi-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecţie a lucrătorilor”, arată Guvernul, într-un comunicat de presă.

Pe 13 martie, Ministerul Finanţelor anunţa că prorogă primul termen de platã a impozitului pe clãdiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an, de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO