Eveniment

Veşti bune pentru studenţi. Comisia Europeană lansează o nouă cerere de propuneri Erasmus+, cu un buget de 2 milioane de euro

Veşti bune pentru studenţi. Comisia Europeană...

Autor: Mediafax

15.06.2022, 19:15 101

Comisia Europeană a anunţat miercuri lansarea unei noi cereri de propuneri Erasmus+ pentru o cooperare transnaţională mai strânsă între universităţile din Europa. Aceasta va avea un buget de 2 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a lansat miercuri o nouă cerere de propuneri Erasmus+ referitoare la activităţi-pilot în vederea acordării unei etichete de diplomă europeană comună şi la testarea instrumentelor de cooperare instituţionalizată ale UE, cum ar fi un posibil statut juridic european pentru alianţe.

Această cerere de propuneri deschisă şi competitivă are un buget total de 2 milioane de euro.

Eticheta de diplomă europeană comună ar urma să fie eliberată ca certificat complementar calificărilor obţinute de studenţii care au absolvit programe comune elaborate în contextul cooperării transnaţionale dintre mai multe instituţii de învăţământ superior. Testarea instrumentelor de cooperare instituţionalizată ale UE, cum ar fi un posibil statut juridic european pentru alianţe, va sprijini folosirea în programe-pilot a instrumentelor europene existente cu scopul de a facilita o cooperare transnaţională mai profundă.

„Prin acest proiect-pilot Erasmus+, încercăm să realizăm progrese în ceea ce priveşte iniţiativele emblematice ale strategiei europene pentru universităţi şi să aducem cooperarea transnaţională la un nivel superior. Încercăm să dezvoltăm o dimensiune cu adevărat europeană în sectorul învăţământului superior, bazată pe valori comune, în beneficiul studenţilor, al personalului şi al instituţiilor superioare deopotrivă. Încurajăm implicarea sectorului învăţământului superior în sensul mai larg al termenului”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO