Eveniment

Veşti bune: Reforma sectorului sanitar din România mai primeşte o finanţare. Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea unui împrumut de la BIRD în valoare de 150 mil. euro

Veşti bune: Reforma sectorului sanitar din România mai...

Autor: Mediafax

19.08.2021, 17:05 108

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui acord de împrumut de la BIRD aferent finanţarii adiţionale în valoare de 150 de milioane de euro, destinată susţinerii Proiectului privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar.

„La solicitarea Ministerulului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 19 august a.c., proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), semnat la Bucureşti în 11 iunie 2021, aferent finanţarii adiţionale în valoare de 150 de milioane de euro, destinată susţinerii Proiectului privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”, anuţă Miisterul Sănătăţii.

Potrivit surei citate, această finanţarea adiţională de 150 de milioane de euro asigură continuarea şi finalizarea activităţilor prevăzute în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar, finanţat iniţial cu 250 de milioane de euro.

„Cele 150 de milioane de euro vor fi investite, în principal, în lucrările de execuţie şi achiziţia de echipamente pentru centrele de arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi Spitalului Clinic de Urgenţă Târgu-Mureş, pentru modernizarea sistemului de telemedicină şi îmbunătăţirea reţelei de screening pentru cancerul cervical”, conform counicatului de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO