Eveniment

Veteranul de la Finanţe Gherghina: Bugetul a intrat in februarie pe deficit

 Veteranul de la Finanţe Gherghina: Noua estimare de PIB este de 609 mld. lei, deficitul pe februarie în jur de 2 mld.lei

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

09.03.2012, 14:13 1379

Bugetul a intrat in luna februarie pe deficit, nivelul preliminar fiind de circa 2 mld. de lei, reprezentand aproximativ 0,3% din PIB, potrivit lui GheorgheGherghina, secretar de stat responsabil cu bugetul.

"Deficitul din luna februarie este de aproximativ 2 mld. de lei. Cum a fost, de obiecei, in fiecare luna februarie din anii trecuti", a spus Gherghina, sustinand ca cifrele exacte vor fi cunoscute dupa data de 25 martie.

La un PIB prognozat la circa 609 mld. de lei, deficitul bugetar din luna februarie ar fi de 0,3% din PIB.

In februarie 2011 deficitul bugetar a fost de 2,3 mld. de lei.

Bugetul a înregistrat în ianuarie 2012 un excedent de 1 mld. lei, reprezentând 0,2% din PIB, evoluţia fiind comparabilă cu cea înregistrată în ultimii trei ani.

Anul trecut Ministerul Finanţelor a reuşit să raporteze plusul de venituri bugetare prognozat, de circa 7% comparativ cu 2010, însă creşterea încasărilor a fost obţi­nută în condiţiile unei creşteri economice de 2,5%, mai mare cu un punct procentual faţă de bugetul iniţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO