Eveniment

Viaţă mai bună pentru găini. Comercializarea ouălor marcate cu codul "3", interzisă de anul viitor

Viaţă mai bună pentru găini. Comercializarea ouălor marcate cu codul "3", interzisă de anul viitor

Autor: Alexa Aurelia

15.12.2011, 15:31 574

Ouăle marcate cu codul "3", provenite de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite, nu vor mai fi date spre consum public, comercializarea lor fiind interzisă începând cu 1 ianuarie 2012, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Începând cu data de 1 ianuarie 2012, ouăle provenite de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite nu se mai dau spre consum public, ci se dirijează direct spre industrializare sau distrugere, urmărindu-se cu stricteţe trasabilitatea acestora, pentru a nu putea fi comercializate pentru consumul public şi se vor putea comercializa ouăle marcate cu codul «3» provenite numai de la găini crescute în cuşti îmbunătăţite, conform standardelor comunitare", precizează ANSVSA.

Sursa citată mai arată că ouăle marcate cu codul "3", care se mai comercializează în România până în 31 decembrie 2011, provin de la găini crescute în cuşti îmbunătăţite sau neîmbunătăţite.

În prezent, comercializarea ouălor pentru consum în România se realizează cu respectarea prevederilor prevederile Ordinului ANSVSA nr. 73/2005 care reprezintă transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Consiliului European nr.4/2004 şi care previde că, pentru asigurarea trasabilităţii, ouăle trebuie să fie marcate cu un număr distinctiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO