Viaţă urbană. Cu două luni înainte de vară, RATB admite: Din 257 de tramvaie, doar două au aer condiţionat şi dintr-o mie de autobuze, doar jumătate au instalaţii de climatizare

31 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Din 1.422 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, doar 514 dispun de aer condiţionat, adică aproape o treime

Dintre cele 257 de tramvaie care circulă în total pe liniile din Bucureşti, doar două sunt dotate cu aer condiţionat, în timp ce jumătate din cele o mie de autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti beneficiază de astfel de instalaţii.

„Din o mie de autobuze în total, 512 sunt dotate cu aer condiţionat, restul nu au. Dar autobuzele au fost intercalate pe linii, astfel încât să nu existe rute fără niciun vehicul cu aer condiţionat. Din 257 de tramvaie, două au aer condiţionat, cele construite în 2015. Celelalte sunt mai vechi şi nu dispun de aşa ceva. Dintre troleibuze, niciunul dintre cele 165 nu are aer condiţionat, ci doar sisteme de ventilaţie“, spune Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Astfel, din 1.422 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, 514 dispun de aer condiţionat, adică aproape o treime. Dintre tramvaie, cel puţin unul din cele cu aer condiţionat circulă pe linia 1.

Tot Constantin Tobescu spunea anul trecut că dotarea cu aer condiţionat a tuturor vehiculelor RATB existente nu se justifică, deoarece, pe de o parte, parcul auto actual are un grad de uzură destul de ridicat şi trebuie să fie înlocuit, iar pe de altă parte aceasta ar presupune cheltuieli pe care RATB nu le poate suporta.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Viata urbana
, RATB
, autobuze
, climatizare
, instalatii
, troleibuze
, tramvaie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide