Bănci și Asigurări

Guvernul încearcă să liniştească analiştii: vicepremierul Viorel Ştefan susţine că deficitul bugetar în 2018 va fi păstrat la sub 3% din PIB

Viorel Ştefan

Viorel Ştefan

Autor: Iulian Anghel

11.07.2018, 00:00 158

Deficitul bugetar în 2018 va fi sub nivelul de 3% din PIB, aşa cum România s-a angajat prin documentele pe care le-a semnat cu Uniunea Europeană, spune vicepremierul Viorel Ştefan.

„Deficitul bugetar va fi de sub 3% din PIB în 2018, iar ajustarea deficitului structural, în vederea atingerii MTO (obiectivului pe termen mediu – care pretinde României un deficit structural de sub 1% din PIB – n.red.), este planificată să înceapă din anul 2019", a declarat vicepremierul PSD.

Deficitul structural va atinge anul acesta 4% din PIB, potrivit Ministerului Finanţelor.

Agenţia americană de evaluare financiară Fitch arată, într-un raport de săptămâna trecută, că România riscă o aterizare dură a economiei şi că va fi greu ca deficitul bugetar să rămână în 2018 în ţinta de 3% din PIB, întrucât cheltuielile cresc cu mult peste venituri.

Fitch prognozează un deficit bugetar în acest an de 3,4% din PIB şi de 3,6% din PIB în 2019, la o creştere economică de 3,8% în acest an şi de 3,3% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO