Eveniment

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea: În România vorbim de 9 adulţi pe oră care părăsesc ţara

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea:...

Autor: Roxana Din, Mediafax

05.10.2019, 12:01 13756

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a declarat, joi, că în România vorbim, la momentul actual, despre nouă adulţi pe oră care părăsesc România, majoritatea având studii medii sau superioare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a precizat, joi, în cadrul celei de-a opta ediţiii a Aspen Healthcare Forum, organizat la Palatul Parlamentului, că în România la momentul actual vorbim de 9 adulţi pe oră care părăsesc ţara, principalul motiv fiind nu atât salariu sau căutarea unei vieţi mai bune în străinătate, cât baze mai solide pentru viitorul copiilor lor.

„Marea migraţie a inteligenţei noastre - vorbim despre 9 adulţi pe oră care părăsesc România, majoritatea cu studii medii şi superioare - nu merg doar pentru un salariu mai mare sau pentru o viaţă mai bună. Majoritatea încep să-şi pună problema de a avea, pentru copiii lor, un sistem de educaţie sustenabil şi corect şi un sistem de sănătate care să poată să le asigure în timp buna existenţă în ţară”, spune Pirtea.

„Dacă creştem salariile atât în Educaţie, cât şi în Sănătate, dintr-un buget al unui spital, 80-90% merg în salarii în detrimentul investiţiilor, nu vom putea avansa”, a completat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a mai precizat că România are în acest moment două priorităţi naţionale „transpartidice”, Educaţia şi Sănătatea, şi crede că ar trebui tratate într-adevăr, „cu prioritate şi sustenabilitate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO