Eveniment

Vicepreşedintele CJ Argeş: Fermele care aprovizionau fabrica Brădet împrăştie laptele pe câmp

Vicepreşedintele CJ Argeş: Fermele care aprovizionau...

Autor: Mediafax

03.03.2016, 17:05 285

"Fermele care aprovizionau fabrica de lapte Brădet împrăştie laptele pe câmp pentru că nu au unde să-l distribuie. Vacile nu aşteaptă un ordin de la ministru dacă să dea sau nu lapte. Mai mult decât atât, primarul de la Brădet a venit şi mi-a spus că oamenii sunt înspăimântaţi de faptul că cei care au produse tradiţionale în zonă nu vor mai putea vinde de frica reclamei negative făcute fabricii Brădet" a declarat Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Acesta a criticat din nou poziţia ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

"A fost o reacţie nesăbuită a ministrului Agriculturii. Noi doar constatăm prejudiciile aduse industriei laptelui din Argeş, care şi aşa şchioapătă. Noi, Consiliul Judeţean, pentru programul "Laptele şi cornul" aducem laptele din Timişoara. (...) Este o problemă majoră şi solicit rezolvarea urgentă a analizelor ca să ştim: laptele are sau nu are o problemă, dacă fabrica poate continua să producă produsele respective. Oamenii aşteaptă să se termine cu analizele, un punct de vedere de la instituţiile abilitate ale statului, este albă sau neagră. Sunt oameni muncitori, oameni care ştiu să producă şi să îşi desfăşoare activitatea. Nu solicită altceva decât un cadru legislativ care să le permită funcţionarea în continuare", a precizat Dorin Mărăşoiu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la "Lactate Brădet" şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieţi.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a declarat marţi că închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

Din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a reieşit că unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO