Eveniment

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara,suspectat că a luat mită;un şef de Poliţie a intermediat

Autor: Departamentul Corespondenţi - Mediafax

15.03.2012, 09:45 259

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, este dus la audieri la DNA Bucureşti, fiind suspectat că ar fi primit mită 50.000 de euro, iar în dosar apare şi numele şefului Poliţiei Moldova Nouă (Caraş-Severin), care ar fi fost intermediar, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate, Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara, şoţia acestuia şi Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, într-un dosar de corupţie.

La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, soţia lui Şerban şi şeful Poliţiei Moldova Nouă au fost lăsaţi în libertate, în timp ce vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara este dus la Bucureşti pentru audieri la DNA.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mită în valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seară a avut loc un flagrant într-un apartament din centrul Timişoarei.

În schimbul banilor, judecătorul ar fi urmat să intervină pentru o sentinţă favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţelor timişene.

Iniţial, Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara, ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din rândul anchetatorilor. Denunţătorul ar fi fost de acord şi s-a întâlnit la Naidăş cu şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisar Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani şi ar fi adus-o la Timişoara.

Poliţistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi întâlnit, miercuri seară, la mall, cu soţia judecătorului, însă aceasta i-a cerut să meargă împreună într-un apartament din centrul Timişoarei unde să primească banii. În geantă erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, aşa cum fusese înţelegerea iniţială, spun sursele citate. Imediat dupa realizarea "tranzacţiei", au apărut procurorii anticorupţie, însoţiţi de poliţişti. Cei trei, vicepreşedintele Curtii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, soţia acestuia şi şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisarul Nicolae Sava, au fost duşi la audieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO