Eveniment

Vicepreşedintele PNL Florin Roman acuză PSD că vrea să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice şi juridice. ”În cazul clădirilor nerezidenţiale cetăţenii vor plăti de 6,5 ori mai mult”

Vicepreşedintele PNL Florin Roman acuză PSD că vrea...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

15.03.2018, 18:23 688

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, joi, că prin noul proiect al Codului finanţelor publice locale PSD vrea „să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice şi juridice (clădiri rezidenţiale)”, afirmând că în cazul clădirilor nerezidenţiale cetăţenii vor plăti de 6,5 ori mai mult.

„Prin noul proiect al Codului finanţelor publice locale PSDragnea anunţă noi biruri pentru toţi românii. Propunerile PSDragnea obligă autorităţile locale să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice şi juridice (clădiri rezidenţiale). Dacă în prezent aceste cote de impozitare sunt de la 0,08% până la 0,2%, proiectul PSDragnea prevede obligativitatea ca românii să plătească limita maximă, adică de trei ori mai mult”, a declarat vicepreşedintele PNL Florin Roman, potrivit unui comunicat transmis către MEDIAFAX.

Florin Roman a afirmat că în cazul impozitului pe clădiri nerezidenţiale situaţia este similară.

„Situaţia este similară în cazul impozitului pe clădiri nerezidenţiale unde, în momentul de faţă, pragul minim este de 0,2%, iar cel maxim de 1,3%. Proiectul PSDragnea prevede obligativitatea plăţii de către cetăţeni a plafonului maxim, adică de 6,5 ori mai mult. Dacă până acum Consiliile locale puteau opta în aprobarea acestor impozite şi taxe, mai nou PSDragnea obligă primăriile, prin lege, să meargă la plafonul maxim. În majoritatea cazurilor, primarii şi consiliile locale mergeau pe varianta minimală. E o măsură disperată a PSDragnea de a arunca vina pentru biruri mai scumpe în sarcina primarilor”, a spus Roman.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO