Eveniment

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, cere CNAS să verifice de urgenţă Spitalul Ilfov: Ca ministru, sunt indignat

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, cere CNAS să...

Autor: Departamentul Social

04.12.2019, 18:06 261

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a cerut de urgenţă ca reprezentanţii CNAS să verifice toate decontările efectuate de Spitalul Judeţean Ilfov, după ce procurorii au efectuat, miercuri, percheziţii într-un dosar de delapidare şi fraudă.

„Ministerul Sănătăţii solicită, în regim de urgenţă, conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontarilor făcute către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov”, informează instituţia, printr-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului Victor Costache, va fi gândit un plan de acţiune astfel încât să fie prevenite situaţii similare.

“Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat şi anunţ toleranţă zero faţă de acest fenomen. Aşteptam ca procurorii să-şi spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acţiona în consecinţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Precizările vin după ce poliţiştii Capitalei şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov într-un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

Potrivit unor surse, sunt vizate decontări ilegale de intreruperi de sarcină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO