Eveniment

„Victoria Simonei Halep este chiar mai mare decât pare pe moment, ne arată că se poate. Trebuie să avem încredere şi curaj“

În faţa a 15.000 de spectatori, SIMONA HALEP a câştigat cu 6-2, 6-2, într-o finală unde nu era considerată favorită, având în vedere că a pornit ca favorita numărul cinci a turneului

În faţa a 15.000 de spectatori, SIMONA HALEP a câştigat cu 6-2, 6-2, într-o finală unde nu era considerată favorită, având în vedere că a pornit ca favorita numărul cinci a turneului

Autor: Cristian Hostiuc

15.07.2019, 08:00 1627
Într-o finală câştigată fără drept de apel în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume, americanca Serena Williams, Simona Halep a ridicat sâmbătă după-amiază premiul pentru câştigătoarea anului 2019 la Wimbledon, cel mai vechi şi cel mai prestigios turneu de tenis din lume.

În faţa a 15.000 de spectatori, Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2 într-o finală unde nu era considerată favorită, având în vedere că a pornit ca favorita numărul cinci a turneului, iar Serena Williams o învinsese în opt din cele zece întâlniri directe.

Simona Halep a fost extrem de puternică psihic şi fizic, ceea ce a făcut-o pe Serenea Williams să spună la sfârşitul finalei că a jucat un tenis incredibil.

Simona Halep a spus că prin câştigarea tur­neului i-a îndeplinit visul mamei ei, care la vârs­ta de zece ani i-a spus: „Dacă vrei să fi cine­va în tenis trebuie să joci finala de la Wimbledon“.

Este al doilea turneu de Mare Şlem pe care îl câştigă Simona Halep după cel de la Roland Garros şi vine să-i întărească poziţia de cea mai bună jucătoare a lumii.

Ion Ţiriac a declarat sâmbătă după ce Simona Halep a câştigat turneul că are un „talent incredibil“.

Dacă la Roland Garros acum doi ani Simona Halep a fost antrenată de Darren Cahill, un antrenor australian, la turneul de la Wimbledon antrenorul ei a fost Daniel Dobre, un antrenor total necunoscut la nivel mondial, care până acum nu a avut nicio realizare majoră.

Simona Halep a mers pe mâna lui după ce nu a avut chimie cu Wim Fissette, antrenorul belgian care-i luase locul lui Darren Cahill.

Câştigarea de către Simona Halep a tur­neului de la Wimbledon va aduce peste 10.000 de co­pii pe terenurile de te­nis, estimează Ion Ţiriac.

Mai mult decât atât, va da încredere şi altora că pot ajunge acolo sus, în vârful sportului de performanţă, pornind de nicăieri, dintr-o ţară care deşi a dat câţiva sportivi în tenis nu beneficiază deloc de o infrastructură la nivelul ţărilor occidentale.

Dincolo de Simona Halep, câştigă­tori sunt şi cei care şi-au alăturat numele companiilor cu imaginea ei, Dedeman, Dorna şi de anul trecut Banca Transilvania.

„Pentru un sportiv, un Wimbledon este mai important decât orice, dar pentru noi românii victoria Simonei este chiar mai mare decât pare pe moment. Ne arată că putem să visăm la performanţe, la cel mai înalt nivel şi trebuie să avem încredere şi curaj. Mulţumim Simona, eşti un model pentru România! Simona Halep este o ambasadoare a Româ­niei în lume şi avem valori comune - ambiţie, modestie, performan­ţă, sacrificii şi curaj - de aceea suntem încântaţi că ne-am asociat şi vrem ca împreună să inspirăm România“, ne-a răspuns Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania.

Simona Halep a câştigat ediţia numărul 133 de la Wimbledon, un turneu de tenis unde pe parcursul a două săptămâni iau parte 450.000 de oameni.

Veniturile totale se apropie de 150 de mi­lioane de lire sterline, iar valoarea premiilor puse în joc depăşeşte 35 milioane de lire sterline. Simona Halep va încasa peste 2,5 mi­lioane lire sterline.

Turneul de la Wimbledon este administrat de o fundaţie al cărei preşedinte este prinţul Edward, Duke of Kent.

Anual, conform datelor publice, după plata premiilor şi a cheltuielilor de organizare fundaţia câştigă în jurul a 40 de milioane de lire sterline.

Cine câştigă turneul este primit automat în clubul de tenis All England Lawn Tennis, unul dintre cele mai prestigioase la nivel mondial.

Simona Halep chiar a declarat că a vrut să câştige acest turneu pentru a intra în acest club.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO