Eveniment

Victorie pentru Laura Codruţa Kovesi în instanţă: Fosta şefă a DNA câştigă în primă instanţă gradul profesional de Parchet General

Victorie pentru Laura Codruţa Kovesi în instanţă:...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

10.04.2019, 16:00 419

Laura Codruţa Kovesi a câştigat în instanţă gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti după ce Secţia de procurori a CSM a decis să nu-i acorde gradul anul trecut. Decizia instanţei nu este definitivă. 

"Admite cererea. Anulează hotărârea 673 din 06.11.2018 a Consiliului Superior a Magistraturii Secţia pentru Procurori. Obligă pârâtul să emită hotărârea prin care să recunoască reclamantei gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus tot la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal.

Anul trecut, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să nu îi acorde Laurei Codruţa Kovesi gradul profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) doar în baza faptului că a fost procuror general al României. Laura Codruţa Kovesi a atacat ulterior decizia Secţiei pentru procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care i-a dat câştig de cauză în primă instanţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO