Eveniment

VIDEO: Italianul Marco Simoncelli (Honda) a murit, după ce a fost lovit de doi motociclişti la Grand Prix-ul Malaysiei

Autor: Luminita Turcu

23.10.2011, 14:00 3096

Italianul Marco Simoncelli (Honda), care a căzut în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască, a încetat din viaţă la spital, unde fusese transportat cu elicopterul.

După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă având un umăr dislocat.

Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după cateva minute a murit, informează Mediafax.

Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cc intervine la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.

Simoncelli, cunoscut pentru părul creţ, a obţinut în acest sezon două pole-position, în Catalunia şi în Olanda şi a reuşit cel mai bun rezultat săptămâna trecută în Australia, locul doi.

În acest an, el figura pe locul şase în clasamentul general provizoriu, la egalitate de puncte cu prietenul său Valentino Rossi, implicat ăn accidentul de duminică, de la Sepang, care l-a costat viaţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO