• Leu / EUR4.7792
  • Leu / GBP5.6074
  • Leu / USD4.2976
Eveniment

VIDEO. Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă după ce a fost aleasă prezidenţiabilul PSD: Cred că am şanse în faţa lui Iohannis. Ţara poate avea un preşedinte femeie

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

23.07.2019, 17:41 3366

Viorica Dăncilă a declarat, la finalul CEx al PSD de marţi, în care a fost desemnată prezidenţiabilul partidului, că are şanse în faţa lui Klaus Iohannis şi că românii pot vedea că ar putea avea primul preşedinte femeie.

„Cred că am şanse şi în faţa lui Klaus Iohannis, pentru că am demonstrat că pot fi preşedintele tuturor românilor. Am demonstrat că eu caut consensul, echilibrul şi cred că de acest lucru au nevoie românii. Cred că perioada în care împărţim românii în partidul meu şi alte partide, în Guvernul meu şi alte guverne, trebuie să înceteze. Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetăţeni şi nu prin jigniri sau violenţă verbală. Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un preşedinte poate fi al tuturor românilor şi că ţara poate avea un preşedinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanţă cred că românii pot vedea că pot avea primul preşedinte femeie”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament, întrebată dacă are şanse mai mari ca Iohannis să câştige prezidenţialele.

Preşedintele PSD a declarat că pentru Liviu Pleşoianu a fost un singur vot în BPN şi CEx al lui Dumitru Buzatu.

„Am avut un vot în CEx pentru candidatul la preşedinţia României. Chiar dacă domnul Pleşoianu nu a fost prezent, pentru că nu e membru al BPN şi CEx, le-am propus colegilor să dăm un vot şi pentru Liviu Pleşoianu şi am considerat important ca fiecare dintre noi să aibă susţinere, să vedem ce susţinere are în foruri. În BPN a avut un vot. Tot în BPN Gabriela Firea s-a retras din această cursă şi a menţionat că pentru noi, pentru bucureşteni, pentru PSD e foarte important să mergem uniţi la alegeri. Acelaşi vot l-am cerut şi în CEx. Pleşoianu a avut tot un singur vot, al domnului Dumitru Buzatu. S-a votat pentru preşedintele partidului, respectiv pentru mine pentru a reprezentat PSD la prezidenţiale. E un vot care mă onorează, mă responsabilizează, pentru că ştiu că partidul pleacă dintr-o situaţie dificilă, dar am încredere în mine, în colegii mei, că ne vom putea mobiliza, că vom câştiga aprecierea colegilor, că vom crea un val de încredere la nivel naţional şi că putem câştiga aceste alegeri. Sunt convinsă că atunci când suntem uniţi paşii noştri vor fi temeinici”, a conchis Dăncilă.

În ce fel v-a influențat ZF viața profesională?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7792
Diferență: -0,0063
Ieri: 4.7795
Azi: 4.2976
Diferență: 0,3385
Ieri: 4.2831
Azi: 5.6074
Diferență: 0,2754
Ieri: 5.5920
Azi: 4.4485
Diferență: -0,0157
Ieri: 4.4492