Eveniment

VIDEO. Vâlcov, la Gândul LIVE: Vrem să scădem TVA-ul şi accizele din 2015, prin ordonanţă de urgenţă

Autor: Alexandra PELE

25.02.2015, 10:29 414

Guvernul nu vrea să mai aştepte intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal pentru a reduce TVA-ul şi accizele. Executivul intenţionează să scadă TVA-ul la 20% din a doua parte a anului, cu condiţia ca estimările celor ”200 de specialişti” de la Ministerul Finanţelor privind nivelul veniturilor din primul trimestru să se vadă în buget.

TVA-ul şi accizele ar putea fi reduse din 2015, prin ordonanţă de urgenţă, dacă, în primele trei luni din acest an, încasările la buget se vor dovedi mai mari decât cele prognozate în buget, a spus Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice, marţi, la Gândul LIVE.

”Dacă există un miliard şi jumătate în plus venituri faţă de cele previzionate pe primul trimestru, respectiv 1,5 miliarde în al doilea trimestru este o crimă dacă noi nu aplicăm reducerea TVA, economică, nu de altă natură”, a arătat ministrul.

Vâlcov susţine că experţii de la Finanţe au estimat venituri totale de 234 de miliarde de lei pentru 2015, însă, partenerii externi, respectiv Fondul Monetar Internaţional (FMI), Comisia Europeană (CE) şi Banca Mondială (BM), nu au fost de acord cu această prognoză.

Prin urmare, în buget a fost ”prins” un nivel mai scăzut al veniturilor, de 226 de miliarde de lei. Dacă după trei luni se va dovedi că Executivul a avut dreptate în ceea ce priveşte nivelul veniturile, TVA-ul şi accizele ar urma să scadă, cel mai probabil, din a doua parte a anului.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO