Eveniment

Începe festivalul de teatru independent Undercloud. Carla Teaha, director executiv, Undercloud: Vor fi 30 de spectacole timp de opt zile şi cred că vor veni între 8.000 şi 10.000 de oameni. Vrem ca spectacolele să-i provoace pe români pentru că temele sunt din viaţa noastră reală

Autor: Iulian Tenchiu

20.08.2019, 17:00 218

Preţul unui bilet la 90% dintre spectacole este de 40 de lei, indiferent de distribuţie sau de tipul spectacolului

Cea de-a 12-a ediţie a festivalului de teatru indepedent Undercloud va începe pe data de 23 august şi se va desfăşura pe parcursul a opt zile. Undercloud este primul festival de teatru indepedent din România, iar toate spectacolele vor avea loc la Muzeul Ţăranului Român, a explicat Carla Teaha, directorul executiv al Undercloud.

„Anul acesta festivalul de teatru Undercloud va avea loc în curtea Muzeului Ţăranului Român, unde au avut deja loc patru ediţii ale festivalului. Undercloud este primul festival de teatru indepedent de la noi din ţară a ajuns la cea de a 12 a ediţie. În acest an festivalul va începe pe vineri pe 23 august şi se va încheia pe 31 august. Pentru un festival de teatru, finanţarea venită din partea statului este importantă, dacă e să comparăm situaţia festivalurilor de muzică. Festivalurile de muzică strâng zeci de mii de oameni”, a declarat Carla Teaha, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

La Undercloud participă anual 10.000 de oameni, iar preţul unui bilet pentru un spectacol de teatru indepedent nu depăşeşte suma de 50 de lei, indiferent de genul spectacolului pus în scenă. Pe lângă actorii tineri şi indepedenţi, pe scena Undercloud vor fi prezente nume mari ale teatrului românesc, a mai explicat directorul executiv Undercloud.

„Anul acesta vom organiza 30 de spectacole, în cadrul cărora se vor vinde 30.000 de bilete, raportate la 10.000 de oameni. Preţul unui bilet la 90% dintre spectacole este de 40 de lei, indiferent de distribuţie sau de tipul spectacolului. La spectacolele noastre participă între 7.000 şi 10.000 de oameni anual. E un public care are gust, un public elitist. Pe scenă vor urca actori cunoscuţi precum Maia Morgenstern, Marius Manole sau Ilona Brezoianu”, a mai spus Carla Teaha la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO