Eveniment

Videoconferinta Deloitte ZF. Alessio Menegazzo, Enel România: Trebuie să trecem de la capitalism bazat pe shareholderi la capitalism axat pe stakeholderi

Alessio Menegazzo, Enel România: Când eşti o companie care se bazează pe nevoile stakeholderilor, începi să te gândeşti cu adevărat la clienţi, la furnizori.

Alessio Menegazzo, Enel România: Când eşti o companie care se bazează pe nevoile stakeholderilor, începi să te gândeşti cu adevărat la clienţi, la furnizori.

Autor: Răzvan Botea

16.07.2021, 00:05 278
Alessio Menegazzo, director de sustenabilitate şi afaceri instituţio­nale la Enel România, este de părere că modelul de business în noua logică ESG - environmental, social, gover­nance, noua tendinţă globală axată pe protecţia mediului şi a comu­nităţii, ar trebui să fie orientat către stakeholderi, cum ar fi clienţii sau angajaţii. „Nu toate companiile au aceleaşi resurse de inovare. Trebuie să schimbăm acest capitalism bazat pe shareholderi şi să trecem către capita­lismul bazat pe stakeholderi. Acest tip de capitalism este mai aliniat cu noul trend. Când eşti o companie care se bazează pe nevoile stakehol­derilor, începi să te gândeşti cu adevărat la clienţi, la furnizori“, a spus Alessio Mene­gazzo, în cadrul eveni­mentului Deloitte ZF - Ce înseamnă noul trend global ESG - environmental, social, governance? Ce impact va avea asupra companiilor din Ro­mâ­nia şi asupra finanţării bancare?. El a mai spus că această tendinţă, ESG, este, de fapt o investiţie şi nu un cost, iar schimbarea paradigmei în linie cu tendinţa vine cu nevoie de invoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO