Eveniment

Videoconferinţa ZF & BRD - Groupe Société Générale „Cum ne pregătim pentru 2023?“ Florian Neagu, BNR: Creşterea finanţării bancare către IMM-uri a fost robustă, cu o creştere de 20% în septembrie 2022 faţă de septembrie 2021

Florian Neagu, BNR

Florian Neagu, BNR

Autor: Ramona Cornea

21.11.2022, 00:05 120

„Volumul creditului acordat IMM-urilor a ajuns în luna septembrie a anului acesta la 115 mld. lei. Rata creditelor neperformante, adică cele care sugerează cât de bine pot IMM-urile să gestioneze aceste provocări, este în continuă scădere. Dacă în septembrie anul trecut era o pondere de 6,6%, în septembrie anul acesta este la 4,9%.”

Finanţarea oferită de bănci companiilor mici şi mijlocii din România a crescut cu 20% în septembrie 2022 faţă de aceeaşi lună din anul 2021, afirmă Florian Neagu, director adjunct în Direcţia de  Stabilitate Financiară din cadrul BNR.

„Este foarte important să vedem în ce măsură sectorul bancar şi autorităţile au sprijinit IMM-urile şi finanţarea lor. Creşterea finanţării bancare către IMM-uri a fost robustă, de plus 20% septembrie la septembrie. Volumul creditului acordat IMM-urilor a ajuns în luna septembrie a anului acesta la 115 mld. lei. Această creştere în evoluţie pe monede atrage puţin atenţia pentru că 17% a fost creşterea creditului în lei, în timp ce 25% a fost creşterea creditului în valută”, a declarat Florian Neagu în cadrul videoconferinţei ZF & BRD - Groupe Société Générale „Cum ne pregătim pentru 2023?”.

Dacă ne uităm la ce au finanţat băncile în categoria IMM-urilor, de departe cel mai mare ritm de creştere este pentru firmele care acţionează în sectoarele care presupun servicii bazate pe cunoaştere ridicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO