Eveniment

Videoconferinţa ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021. Adrian Coman, Reff & Asociaţii: Finanţarea în zona rurală nu vine fără digitalizare şi bancarizare

Adrian Coman, managing associate în cadrul Reff & Asociaţii: Este important ca orice beneficiar de fonduri structurale să fie acompaniat pe acest traseu de un consultant.

Adrian Coman, managing associate în cadrul Reff & Asociaţii: Este important ca orice beneficiar de fonduri structurale să fie acompaniat pe acest traseu de un consultant.

Autor: Ramona Cornea

02.11.2021, 18:40 103

„Trendul de digitalizare şi automatizare este unul care nu poate fi oprit, iar din acest punct de vedere România nu stă foarte bine.(...) Este necesar şi un alt efort, unul legat de bancarizare. În România, statistica arată că doar doi din trei cetăţeni folosesc servicii bancare în momentul acesta.“

Adrian Coman, managing associate în cadrul Reff & Asociaţii, societate de avocaţi membră a reţelei Deloitte Legal, crede că România ar trebui să facă eforturi susţinute în zona de digitalizare şi bancarizare pentru ca finanţarea din fonduri europene să reuşească să pătrundă mai bine în zonele rurale.

„Trendul de digitalizare şi automatizare este unul care nu poate fi oprit, iar din acest punct de vedere România nu stă foarte bine. România este pe ultimele locuri în clasamentul DESI, din păcate. Indexul respectiv arată că cetăţenii şi companiile au un acces limitat la servicii digitale. Acolo trebuie să avem un efort susţinut pentru ca finanţarea să pătrundă în zona rurală, mai ales. Mai este necesar şi un alt efort, unul legat de bancarizare. În România, statistica arată că doar doi din trei cetăţeni folosesc servicii bancare în momentul acesta“, a declarat Adrian Coman în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro