Eveniment

VIG: Cu sau fara criza, tot facem restructurari

VIG: Cu sau fara criza, tot facem restructurari

Peter Hagen, membru in board-ul Vienna Insurance Group (VIG)

20.01.2009, 18:53 31

Cu sau fara criza trebuie sa facem permanent restructurari, pentru ca lucram pe o structura multibrand si punem un accent mult mai mare pe centralizarea functiilor de backoffice, afirma Peter Hagen, membru in board-ul Vienna Insurance Group (VIG), cel mai mare jucator de pe piata locala a asigurarilor.

"Pietele pe care suntem prezenti se dezvolta rapid si trebuie sa facem restructurari permanent. Nu avem insa niciun scenariu de a iesi de pe vreuna din piete din cauza crizei."
Ca si Wienerberger, VIG se bazeaza pe cerea de produse de baza venita de la clientii obisnuiti, persoane fizice.
"Oamenii normali, care sunt principala noastra clientela, continua sa cumpere asigurari de masini. Vedem insa ca asigurarile de viata cu randamente cat mai mari nu mai sunt cautate, clientii orientandu-se spre produsele traditionale, cu accent pe siguranta." Hagen considera ca asigurarile vor simti efectele crizei mai tarziu decat alte industrii.
De asemenea, afirma ca VIG este interesat sa intre in schema de asigurare obligatorie a locuintelor care ar urma sa debuteze in vara.
Hagen spune insa ca decizia finala va fi luata numai dupa ce autoritatile romane vor stabili exact conditiile in care vor fi facute asigurarile de locuinte si daca acestea vor fi considerate rentabile pentru VIG.
VIG detine in Romania cinci companii - Omniasig, Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Omniasig Life - si detine peste o treime din piata. Companiile BCR au fost cumparate recent de la Erste, in cadrul unei tranzactii de 244 de milioane de euro. Pentru a putea face aceasta achizitie, austriecii au vandut doua companii din portofoliu, Unita si Agras, catre grupul austriac Uniqa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO