Eveniment

Viitorul transportului bate la uşă: Elon Musk speră ca tunelul hyperloop din Las Vegas să fie operaţional din 2020

Viitorul transportului bate la uşă: Elon Musk speră ca...

Autor: Teona Tomoiaga

29.12.2019, 15:00 2006

Elon Musk a anunţat într-un tweet, că speră că tunelul subteran din Las Vegas, destinat sistemului de transport hyperloop, va deveni operaţional din anul 2020, transmite Reuters.

"Boring Co finalizează primul tunel comercial din Vegas, care va porni de la Las Vegas Convention Center până la Strip", a scris antreprenorul.

Musk, CEO al SpaceX şi Tesla, vrea să revoluţioneze transportul urban, evitând ambuteiajele, cu ajutorul sistemului de tranzit numit „Hyperloop”. Proiectul Hyperloop constă în construirea unor tuneluri vidate destinate trenurilor cu levitaţie magnetică.

Compania a finalizat tuelul prototip, care este situat în Hawthorne, California, iar alte proiecte în curs de desfăşurare includ The Chicago Express Loop şi East Coast Loop, de la Washington DC la Baltimore.

În aprilie, Departamentul pentru Transporturi al SUA a emis un plan de evaluare a impactului asupra mediului pentru tunelul din Washington DC la Baltimore.

În iulie, Boring Co, compania care construieşte tunelurile, a fost finanţată cu aproximativ 117 milioane de dolari, de 20 de investitori anonimi.

The Boring Company a fost înfiinţată în decembrie 2016 de către Elon Musk ca subsidiară a SpaceX. Ulterior, în 2018, compania a devenit independentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO