Eveniment

Vin banii din PNRR? Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor: în acest an vor intra în ţară 1,9 miliarde de euro din PNRR

Vin banii din PNRR? Cristian Ghinea, ministrul...

Autor: Dorin Oancea

22.07.2021, 22:10 330

În acest an vor intra în ţară, din PNRR, 1,9 miliarde de euro, în perioada octombrie - noiembrie, fiind vorba de prefinanţări din partea de granturi, a anunţat joi ministrul  Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, la Digi 24.

Ministrul a spus că planul va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar în octombrie documentul urmează să fie supus aprobării consiliului miniştrilor de finanţe din uniune.

Ghinea spune că în prezent se negociază anumite aspecte ale planului. „Cu partea de investiţii suntem gata, cu excepţia energiei”, a spus ministrul, precizând că la acest ultim capitol se discută ţintele pentru energia regenerabilă ale anului 2030, fiind vorba de diferenţe de câteva procente între ce propune partea română şi solicitirile comisiei.

O altă problemă discutată este cea a încasărilor ANAF şi procentul de creştere a acestora.

În context, ministrul a criticat atât declaraţiile venite din zona PSD, care avansau ideea respingerii PNRR şi neîncasarea sumelor, dar şi spusele unor colegi din coaliţie - fostul ministru Marcel Boloş sau Rareş Bogdan, legate de PNRR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO