Eveniment

Vîntu, adus la Tribunal în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa

Autor: Georgiana Marina

11.11.2011, 13:03 133

Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, unde este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

El urmează să fie audiat în acest dosar.

Totodată, la instanţă a ajuns şi jurnalista Corina Drăgotescu.

Vîntu a fost adus la instanţă, după ce, marţi a fost arestat preventiv într-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie, după mai bine de zece ani de la prăbuşirea Fondului Naţonal de Investiţii. Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas. La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii, Popa a plecat din ţară. Aproape doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

După aproape un an de la arestarea lui Nicolae Popa în Jakarta, în decembrie 2009, procurorii l-au reţinut pe Sorin Ovidiu Vîntu pentru că l-ar fi ajutat pe Popa cu bani pentru a-l scăpa de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia. Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat o săptămână mai târziu şi trimis în judecată pentru favorizarea lui Nicolae Popa în 14 octombie 2010, alături de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan şi de şoferul său Alexandru Stoian, care l-ar fi ajutat să îi trimită bani lui Popa.

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campanie electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac şi Corina Drăgotescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO