Eveniment

Vîntu îşi vinde agenţia de turism. Accent Travel & Events este a patra din România cu afaceri de 15 milioane euro

Vîntu îşi vinde agenţia de turism. Accent Travel & Events este a patra din România cu afaceri de 15 milioane euro

Autor: Liviu Iancu

27.11.2011, 13:34 2578

Acţionarii agenţiei de turism Accent Travel, numărul patru la nivel naţional, au aprobat recent vânzarea pachetului majoritar, deţinut de către Comac Limited, firmă asociată în ultimii ani de presă cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Acţionarii Accent Travel & Events, despre care oamenii de afaceri din turism spun că este deţinută indirect de Vîntu, au aprobat la jumătatea lunii octombrie cesiunea a 80% din părţile sociale, deţinute de Comac Limited, firmă cipriotă cu sediul la Nicosia, în favoarea unei terţe persoane fizice sau juridice.
Comac Limited a fost asociată în ultimii ani în presă cu numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Restul acţiunilor sunt în posesia lui Lucian Boronea, directorul general al agenţiei (14,9%), Ioana Loredana Stanciu (5%) şi Mihalache Tiberius (0,1%).

Potrivit unui anunţ al firmei, acţionarii minoritari nu doresc să-şi exercite dreptul de preempţiune la cumpărarea părţilor sociale cedate de acţionarul majoritar.

Accent Travel & Events a urcat anul trecut o poziţie în topul agenţiilor de turism din România, până pe locul patru, cu afaceri de 63,4 milioane de lei (15 milioane de euro), în creştere cu 10%. Profitul firmei a scăzut cu 42%, la 1,78 milioane de lei.

Agenţia este devansată în top de Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO