Eveniment

Viorel Cataramă, liderul partidului Dreapta Liberală, lansează un avertisment: În România se vor pierde peste 60.000 de locuri de muncă

Viorel Cataramă, liderul partidului Dreapta Liberală,...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.01.2019, 08:03 4635

Liderul Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, a declarat, joi, că se opune aprobării proiectului noului pachet rutier care schimbă regulile europene în materie de transporturi, afirmând că în România se vor pierde peste 60.000 de locuri de muncă din cele 120.000 existente în acest sector.

”În data de 14 ianuarie 2019 se va vota noul pachet rutier în Parlamentul European prin care se vor schimba regulile europene în materie de transporturi. Scopul acestor măsuri este eliminarea concurenţei făcute de transportatorii din estul europei, iar românii vor fi printre cei mai afectaţi. În urma unui lobby pur protecţionist făcut în ultimii ani de ţările vestice, la începutul lunii decembrie 2018 miniştrii de transport din ţările UE au aprobat, la Bruxelles, acest set de măsuri. România s-a abţinut, în loc să voteze împotrivă, aşa cum o cer interesele transportatorilor români”, a declarat Viorel Cataramă.

El susţine că după adoptarea măsurilor, în România se vor pierde peste 60.000 de locuri de muncă din cele 120.000 existente în sectorul de transport.

”Cu toate acestea, niciun partid politic nu a luat poziţie faţă de această situaţie intolerabilă, care afectează a patra ramură de activitate, ca cifră de afaceri, din economia românească. Dreapta Liberalăse opune acestor măsuri şi îşi propune să se bată cu birocraţii europeni şi cu socialiştii din România care fac zile negre românilor din Sectorul Privat”, a adăugat Cataramă.

Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31 mai 2017 şi cuprinde propuneri importante de modificare a legislaţiei europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detaşării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişt; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie şi a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piaţa de transport rutier de marfă.

Parlamentul European urmează să decidă adoptarea acestui document.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO