Eveniment

Viorel Sbora, Atipic Solutions: Companiile cu pierderi, cu profit sub media industriei şi cele cărora li s-a rambursat TVA-ul sunt primele vizate de inspecţiile fiscale în 2021

Viorel Sbora, partener la Atipic Solutions, companie de consultanţă fiscală

Viorel Sbora, partener la Atipic Solutions, companie de consultanţă fiscală

Autor: Livia Gheorghe

22.01.2021, 00:07 9177

♦ În 2021 vor fi mult mai multe inspecţii fiscale şi controale de la Fisc ♦ Echipele de inspecţii fiscale au devenit cu 10-20% mai eficiente.

Indicatorii de risc pe baza cărora ANAF declanşează inspecţia fiscală la un contribuabil nu pot fi făcuţi publici, însă părerea lui Viorel Sbora, partener la Atipic Solutions, companie de consultanţă fiscală, este că cele mai vizate companii vor fi cele cărora li s-a rambursat TVA-ul, cele care au pierderi mai mult de trei ani consecutivi şi cele care au un profit sub media industriei în care activează.

„Analiza de risc a fost restructurată, s-au adus statisticieni. S-a văzut în anul 2020 şi probabil că se va vedea şi în anul 2021 că acei contribuabili care fac lucruri neobişnuite vor fi evidenţiaţi de această analiză de risc. De exemplu dacă o companie are pierderi recurente timp de trei ani consecutivi, clar se poate aştepta la o inspecţie fis­cală“, a spus Viorel Sbora la emisiunea de business ZF Live.

ANAF face o analiză de profitabilitate a companiilor calculată pe codul CAEN, iar cei care sunt sub profitabilitatea medie se pot încadra pe lista autorităţii fiscale pentru inspecţii fiscale, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO