Eveniment

Viorica Dăncilă a demisionat din PSD

Viorica Dăncilă a demisionat din PSD

Autor: Andreea Tobias

29.03.2022, 12:20 54

Viorica Dăncilă anunţă că a demisionat din PSD şi s-a înscris într-o nouă formaţiune politică.

„Cred că mulţi dintre d-vs v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul <Naţiune Oameni Împreuna> (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă menţionează că nu a fost un pas uşor, dar l-a făcut pentru că nu se mai regăseşte în PSD şi nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere le ia.

„Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulţi români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine. Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreţine divergenţe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formaţiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare şi agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi şi altfel, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional”, precizează Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO