Eveniment

Viorica Dăncilă a semnat un acord de cooperare pentru sprijinirea industriei de apărare

Viorica Dăncilă a semnat un acord de cooperare pentru...

Autor: Departamentul Corespondenţi

18.10.2019, 16:08 158

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, vineri, la Ghimbav, în judeţul Braşov, un acord de cooperare pentru sprijinirea industriei de apărare. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a semnat, la Ghimbav, în judeţul Braşov, un acord de cooperare pentru sprijinirea industriei de apărare.

„Am semnat astăzi (vineri-n.r.) un acord de cooperare pentru a veni în sprijinul industriei de apărare. După cum ştiţi este a doua vizită pe care o fac aici şi de fiecare dată am considerat că industria de apărare românească trebuie sprijinită şi, în acest sens, am avut un dialog constructiv, un dialog foarte bun, atât cu conducerea de aici, dar şi cu sindicatele din industria de apărare, dialogul a avut loc şi aici la Braşov, dar un dialog a avut loc şi la Palatul Victoria”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată de ziarişti dacă se va rezolva problema în ceea ce priveşte comenzile de elicoptere de la Ministerul Apărării, Viorica Dăncilă a spus că acest lucru este prevăzut în acord.

„În cadrul acordului am stipulat acest sprijin, de asemenea, vrem să mergem şi în CSAT, de fapt a fost o solicitare mai veche de a merge cu anumite probleme în CSAT. Noi am solicitat de mai mult timp, dar nu avem încă un răspuns. Sperăm că în perioada următoare, poate va fi un nou guvern şi totuşi vor merge pentru că, dincolo de partea politică, important este ce se întâmplă cu industria de apărare românească. Este o ramură strategică şi trebuie încurajată şi sprijinită”, a mai declarat premierul.

„Am creat, zic eu, o direcţie care trebuie dusă în continuare pe un trend crescător în aşa fel încât să redevenim ce a fost cândva industria de apărare românească. Am semnat acest acord, el trebuie dus la îndeplinire şi noi ne-am pus mari speranţe că vom urmări pas cu pas această direcţie şi acest demers comun”, a spus Constantin Bucuroiu, copreşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO