Eveniment

Viorica Dăncilă, despre alegerea primarilor în două tururi: Acţiunile sunt în interes electoral. PSD va depune moţiune

Viorica Dăncilă, despre alegerea primarilor în două...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

16.01.2020, 19:17 74

Viorica Dăncilă a declarat, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că decizia Guvernului de a îşi asuma răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi, este o acţiune în interes electoral. Fostul premier a precizat că PSD va depune moţiune de cenzură în acest sens.

„După ultimele decizii luate de Guvernul Orban nu trebuie să ne mai mire nimic. Asumarea răspunderii pe buget. Cred că aceste acţiuni sunt doar în interes electoral, fără un studiu, o analiză, fără a vedea care e opinia oamenilor. Am văzut un studiu care arată că peste 50% din cei care ocupă acum funcţia de primar, mă refer la alegerile din 2008 şi cei care se află pe primul loc au câştigat. Eu cred că toate aceste lucruri vor să grăbească anticipatele şi se acţionează intens în acest sens. Eu menţin alegerile într-un singur tur, menţin această decizie, mi se pare că trebuie să respectăm votul cetăţenilor”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”

Fostul lider al PSD a reamintit că Raluca Turcan a votat mai demult pentru un singur tur al alegerilor locale, iar acum s-a răzgândit.

„De altfel, chiar vicepremierul Raluca Turcan a votat pentru un singur tur. A motivat atunci cu foarte multe argumente şi vedem acum că s-au răzgândit, ceea ce de fapt e modul în care înţelege această guvernare să îşi asume anumite decizii”, a explicat Dăncilă.

Fostul premier a mai spus că PSD va depune moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi.

„Deja preşedintele interima al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că vom depune o moţiune de cenzură şi deja a vorbit cu liderul UDMR pentru a susţine acest demers al PSD. În trei zile după asumare trebuie depusă moţiunea de cenzură şi PSD va face acest lucru”, a conchis Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Slatina, după anunţul Guvernului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Totodată, liderul senatorilor UDMR Cseke Attila a declarat că Uniunea va susţine moţiunea de cenzură anunţată de PSD pe tema asumării răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.