Eveniment

Viorica Dăncilă, după ce a trimis Corpul de control la Tarom şi la Transporturi: Voi fi neiertătoare

Viorica Dăncilă, după ce a trimis Corpul de control la...

Autor: Departamentul Corespondenţi

18.10.2019, 17:25 602

Premierul Viorica Dăncilă a spus, vineri, la Săcele, în judeţul Braşov, că va fi neiertătoare dacă se va dovedi că cineva a greşit în cazul scandalului dintre fosta directoare a Tarom, Mădălina Mezei, şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Întrebată vineri de jurnalişti, la finalul unei vizite la Spitalul din Săcele, judeţul Braşov, cum comentează disputa dintre Tarom şi Ministerul Transporturilor, Viorica Dăncilă a spus că va fi neiertătoare, dacă se va dovedi că cineva a greşit.

„Am trimis Corpul de control, atât la Tarom, cât şi la Ministerul Transporturilor. Pe mine mă intersează adevărul, mă interesează lucrurile reale, pentru a lua măsuri. Şi vă garantez că în momentul în care am să am această dovadă a unei greşeli din partea unuia sau altuia voi fi neiertătoare în a lua măsuri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Mădălina Mezei, fosta directoare a Tarom, a spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a adăugat că îi va face plângere penală.

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat, într-un comunicat de presă, că în şedinţa din dată de 15 octombrie, a analizat activitatea directorului general şi a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei, că nu a reuşit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administraţie, Adunării Generale a Acţionarilor şi nici anumite obligaţîi care ii reveneau potrivit Statului Companiei şi Contractului de Mandat şi că a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier.

Mădălina Mezei a fost numită la şefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce acelaşi Consiliu de Administraţie îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO