Eveniment

Viorica Dăncilă, după ce Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului: Votul de azi certifică faptul că PSD are în continuare majorotate în Parlament

Viorica Dăncilă, după ce Teodor Meleşcanu a fost ales...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

10.09.2019, 19:09 94

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, după validarea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, că votul din plen certifică faptul că PSD încă are majoritate în Parlament.

Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou guvern. Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi - precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări - confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că partidul îşi va continua activitatea în ciuda atacurilor.

„În ciuda tuturor speculaţiilor şi a atacurilor candidaţilor de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului faţă de români şi al împlinirii promisiunilor făcute”, a adăugat Dăncilă.

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul II 73 de voturi. Propunerea aparţine PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO