Eveniment

Viorica Dăncilă: Investiţiile străine directe au înregistrat cel mai mare nivel din ultimii zece ani

Viorica Dăncilă: Investiţiile străine directe au...

Autor: Teodor Bobei

19.09.2019, 10:56 347

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că în primele şapte luni ale anului curent investiţiile străine au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, având o creştere cu 22.3% faţă de anul 2018.

"Am convocat astăzi a doua şedinţă de Guvern din această săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de Ministere având în vedere că săptămâna viitoare voi conduce delegaţia guvernamentală într-o vizită de lucru în SUA. Vrem să ne asigurăm că lucrurile se derulează normal, că proiectele guvernamentale sunt puse în aplicare fără întârziere, dar în acelaşi timp acţionăm pentru stimularea şi atragerea investiţiilor. Veştile din economie sunt foarte bune, în primele şapte luni ale anului investiţiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani şi o creştere cu 22,3% faţă de perioada similară a anului trecut", a afirmat premierul Viorica Dăncilă, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a mai subliniat importanţa economică a actelor bilaterale semnate, miercuri, cu Guvernul Republicii Poloneze.

"De asemenea România este pe locul trei în ierarhia ţărilor cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est. Aceste date ne arată că economia României este pe un trend ascendent care trebuie susţinut şi încurajat de Guvern, iar diplomaţia economică are aici un rol foarte important. România este o destinaţie de afaceri atractivă, oferă oportunităţi de investiţii şi forţă de muncă bine pregătită. Acesta a fost un punct relevant al discuţiile purtate ieri cu omologul meu din Republica Polonă şi cu membrii Guvernului polon, ţară de care ne leagă o lungă tradiţie", a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că semnarea documentelor bilaterale în domenii precum infrastructura, transporturile, energia, comunicaţiile şi digitalizarea, antreprenorialul, gestionarea fondurilor europene reprezintă încă un fundament solid al dezvoltării relaţiilor noastre economice şi că Guvernul ca continua reuniunile în acest format pentru a pune în practică proiectele comune cu "beneficii mari pentru cetăţenii ţării noastre"

Guvernele României şi Poloniei au încheiat,miercuri, şapte memorandumuri de colaborare în domenii precum transporturi, infrastructură, energie, antreprenoriat, comunicaţii şi digitalizare, gestionarea fondurilor europene şi cooperarea pe linia academiilor de poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO