Eveniment

Viorica Dăncilă: Nu mă rog de nimeni să mă invite la summit

Viorica Dăncilă: Nu mă rog de nimeni să mă invite la...

Autor: Departamentul Politic

04.05.2019, 16:52 271

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că nu se roagă de nimeni să fie invitată la summitul de la Sibiu şi a văzut opiniile potrivit cărora nu pot participa şi premierul şi preşedintele, însă a dat exemplul altor evenimente unde alte state UE au avut mai mulţi reprezentanţi.

"Nu sunt supărată pentru că nu cred că ar rezolva lucrurile şi gândesc constructiv. Dincolo de orgolii şi interes personal, e important ca summitul să iasă bine. Toţi liderii europeni să plece cu concluzii nu numai în ceea ce priveşte România. Nu mai vrem o Europă cu două viteze, iar la masa deciziei să stea toate statele membre, pentru a vorbi într-adevăr de unitate", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă s-a plâns vineri că nu a fost invitată la Summit-ul UE din data de 9 mai, acesta fiind cel mai important eveniment din cadrul preşedinţiei Consiliului UE, rol preluat de România la 1 ianuarie 2019.

"Nu am să mă rog de nimeni să mă invite. Am considerat că e bine pentru ţară şi cred că am dat dovadă de asta. Am văzut şi opinia că nu e posibil să fie două scaune la aceeaşi masă, dau exemplul dl. Tusk când preşedintele şi premierul au participat la un summit. Şi în Estonia a fost o situaţia similară. Deciziile luate la summit revin tot în sarcina guvernului", a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO