Eveniment

Viorica Dăncilă nu vrea să îşi asume ordonanţa de urgenţă pe aministie şi graţiere: Premierul spune că nu va accepta OUG dacă nu este asumată de ministrul Justiţiei

Viorica Dăncilă nu vrea să îşi asume ordonanţa de...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.12.2018, 15:14 505

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o discuţie informală joi cu presa, că nu a văzut până în prezent un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, însă nu va accepta un astfel de act normativ dacă nu este asumat de ministrul Justiţiei şi bine analizat de şeful Guvernului.

Aceasta a adăugat că nu a văzut până acum un proiect de OUG pentru aministie şi graţiere, iar ministrul Tudorel Toader i-a spus că nu are un astfel de act normativ.

Referitor la acest subiect ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reiterat, joi, ideea potrivit căreia tot ceea ce a declarat anterior referitor la o posibilă OUG pe amnistie şi graţiere rămâne valabil şi acum, infirmând că a discutat vreodată de un "draft".

"Am vorbit eu de un draft? V-am spus eu de foarte multe ori că râmân valabile răspunsurile date la această problematică. V-am spus. Şi astăzi vă dau acelaşi răspuns. Tot ceea ce în precedent am afirmat cu privire la amnistie, graţiere, rămâne şi este valabil şi astăzi. Dacă nu ţineţi minte, şi este în natura umană să uităm, ne documentăm şi nu îl întrebăm pe acelaşi , de fiecare dată când îl întâlnim, aceeaşi problematică", a declarat Tudorel Toader joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Justiţiei a declarat anterior, în nenumărate rânduri, că nu i-a cerut nimeni un astfel de proiect de ordonanţă de urgenţă şi că nu au fost discuţii în acest sens.

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a spus că amnistia este necesară pentru ca România să nu mai fie sancţionată la CEDO, susţinând că s-au făcut unele reglări cu recursul compensatoriu, dar ministrul Justiţiei nu poate să construiască peste noapte penitenciare. Şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la CN PSD, că nu ştie când sau cum dar PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

La începutul acestei luni, Dăncilă a exclus o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, spunând că nu are pe masă acest act normativ şi nu a discutat cu nimeni despre acest proiect.

Întrebată punctual dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, premierul a spus: "Da (...) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO