Eveniment

Viorica Dăncilă, o nouă gafă: Combaterea violenţei şi sprijinirea „victemelor” sunt imperative

Viorica Dăncilă, o nouă gafă: Combaterea violenţei...

Autor: Departamentul Politic

04.03.2019, 11:43 74

Viorica Dăncilă a făcut, luni, o nouă gafă de exprimare, în alocuţiunea susţinută după semnarea pentru finanţarea proiectului „VENUS – împreună pentru o viaţă în siguranţă”. Când premierul vorbea despre combaterea violenţei domestice a pronunţat „victemelor”, în loc de „victimelor”.

„Semnarea finanţării proiectului «VENUS - împreună pentru o viaţă în siguranţă» este o premisă solidă că mii de oameni femei, bărbaţi şi copiii vor fi protejaţi de violenţa în familie. Violenţa nu este tolerată şi este important ca victimele să ştie că nu sunt singure şi că pot reveni la o viaţă normală. Datele arată că aceste cazuri domestice sunt în creştere. Un număr de 1.374 de persoane care şi-au pierdut viaţa în perioada 2009-2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Întreaga societate a fost impresionată de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor. Formele de agresiune sunt însă de mai multe tipuri, nu doar fizică, iar victimele violenţei domestice sunt tot mai multe de la an la an. Combaterea violenţei şi sprijinirea victemelor (forma corectă este victimelor - n.r.) sunt imperative. Una dintre primele măsuri aprobate în calitate de şef al Executivului a fost menită să reglementeze ordinul de protecţie provizoriu care să permită poliţistului să intervină mai rapid într-un incident iminent”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat că acest program va fi dezvoltat la nivel naţional prin colaboarare cu autorităţile locale.

„Facem astăzi (luni - n.r.) încă un pas foarte important. Asigurăm finanţarea prin care să oferim protecţie, siguranţă şi sprijin familiiile. Proiectul „VENUS – împreună pentru o viaţă în siguranţă” este unul în valoare de 11 milioane de euro şi va fi finanţat prin fonduri UE. Acest program va fi dezvoltat la nivel naţional prin colaborare cu autorităţile locale. Îmi doresc ca acest program să înceapă în cel mai scurt timp. Victimele trebuie să ştie să aibă curaj să ceară ajutor. Vreau să ştie că au alături Guvernul şi că suntem împreună”, a conchis Dăncilă.

Ministrul Fondurilor Europene şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei si Bărbaţi, Graţiela Drăghici, au semnat, luni, contractul de finanţare a Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viaţă în siguranţă”.

Proiectului „VENUS – împreună pentru o viaţă în siguranţă”, se ridică la suma de 11 milioane de euro, sumă asigurată prin fonduri europene şi va avea o durată de implementare de 48 de luni, a anunţat Rovana Plumb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO