Eveniment

Virus cu gene necunoscute în proporţie de 90%, descoperit de virologi

Virus cu gene necunoscute în proporţie de 90%,...

Autor: Departamentul Life

15.02.2020, 15:22 1428

Un virus cu gene necunoscute în proporţie de 90% a fost descoperit de virologii Bernard La Scola şi Jônatas S. Abrahão. Yaravirusul a fost descoperit într-un lac artificial din oraşul Belo Horizonte şi poartă numele unei nimfe din mitologia braziliană.

Virologii brazilieni Bernard La Scola şi Jônatas S. Abrahão au descoperit într-un lac artificial din oraşul Belo Horizonte un virus misterios al cărui genom pare a fi aproape complet nou pentru ştiinţă, populat de gene necunoscute care, în proporţie de 90 la sută, nu au fost niciodată documentate.

Virusul a fost denumit Yaravirus, după Yara, o nimfă din mitologia braziliană.

Descoperirea a produs îngrijorare printre epidemiologi, care şi-au dat seama cât de puţin ştiu de fapt.

„Potrivit protocoalelor metagenomice actuale pentru detectarea virală, Yaravirus nu ar fi nici măcar recunoscut ca agent viral. Cantitatea de proteine necunoscute care compun particulele de Yaravirus reflectă variabilitatea existentă în lumea virală şi cât de mare este potenţialul descoperirii unor noi genomuri virale”, au concluzionat La Scola şi Abrahão într-o lucrare ştiinţifică publicată pe site-ul biorvix.org.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO