Eveniment

Vizită istorică la Bucureşti: Ministrul britanic de Externe şi şeful London Stock Exchange vin să taie panglica la centrul de servicii deschis de bursa londoneză în Capitală

Vizită istorică la Bucureşti: Ministrul britanic de...

Autor: Dragoş Dinu

30.01.2019, 19:58 1266

Directorul executiv al London Stock Exchange, David Schwimmer, şi ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, vin vineri să taie panglica la inaugurarea oficială a centrului de servicii deschis de bursa londoneză în Capitală, potrivit unui anunţ al Ambasadei britanice la Bucureşti. 

Bucureştiul a fost selectat ca unul dintre huburile operaţionale ale grupului London Stock Exchange în mai 2018, când bursa londoneză a început recrutările pentru noul centru de servicii local, angajând români calificaţi în domeniul tehnologiei, al serviciilor de date şi în managementul corporaţiilor

„Planul este să angajăm pentru început un total de 200 de oameni. Recrutările au dema­rat în mai şi până la finalul anului vrem să ajun­gem la 100. Acum avem 23 de angajaţi deja în birou şi alţi 22-23 care au acceptat oferta noas­tră şi urmează să se alăture echipei. Ritmul re­cru­tărilor merge conform planului“, a spus în luna octombrie a anului trecut David Robinette, senior HR Business part­ner pen­tru LSEG România.

El a subliniat atunci că bi­ro­ul din Bucureşti se va con­centra mult pe IT şi dezvoltare, analiză de date, testare, progra­ma­re, servicii de suport pen­tru Europa şi inclusiv inte­ligenţă artificială.

„Căutăm oameni curioşi din punct de vedere intelectual, interesaţi de modul cum evo­luează industria tehnologiei, care sunt pre­gă­tiţi să pună întrebări dificile şi să gestioneze sce­narii complicate“, se arată în mesajul de re­crutare al LSEG.

Grupul, care administrează bursa londoneză şi colaborează cu instituţii financiare din întreaga lume, a devenit în numai câteva luni compania cea mai activă pe piaţa de recrutări din Capitală.

London Stock Exchange Techno­lo­gy dezvoltă şi gestionează solu­ţii tehnologice de înaltă per­for­man­ţă pentru tranzacţionare, su­pra­­ve­ghe­rea pieţelor şi sis­teme post­tran­­zacţionare pentru 40 de orga­nizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a fost numit în funcţie în iulie 2018. Este membru al Partidului Conservator şi parlamentar ales în circumscripţia South West din mai 2005.

În trecut, el a deţinut mai multe funcţii: Ministru din umbră (Shadow Minister) pentru persoane cu nevoi speciale (2005 - 2007) şi Ministru din umbră al culturii (2007 -2010). În mai 2010, Jeremy Hunt a fost numit Ministru al culturii, Olimpiadei, mass-media şi sportului, iar din 2012 a devenit Ministru al sănătăţii. În perioada ianuarie - iulie 2018, Jeremy Hunt a deţinut funcţia de Ministru al sănătăţii şi asistenţei sociale.
 
David Schwimmer, CEO-ul London Stock Exchange, este un bancher american şi directorul executiv al bursei londoneze din aprilie 2018, când l-a înlocuit pe Xavier Rolet.
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO