Eveniment

Vizita surpriză a ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Constanţa s-a lăsat cu sancţiuni şi schimbări de funcţii. Ce a găsit ministrul

Vizita surpriză a ministrului Sănătăţii la Spitalul...

Autor: Cătălin Legănel

12.04.2019, 11:28 312

Asistenta şefă de la secţia Neurologie a Spitalului Judeţean Constanţa a fost schimbată din funcţie, după controlul ministrului Sănătăţii, care a găsit „dezastru” în secţii, iar o asistentă din UPU şi directorul de îngrijiri au fost sancţionaţi cu avertisment, respectiv atenţionare.

Trei din angajaţii Spitalului Judeţean Constanţa au fost sancţionaţi după ce duminică noaptea ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut o vizită inopinată în spital, declarând că a fost în secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie şi a găsit „dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”.

Astfel, s-a dispus încetarea mandatului de asistent şef interimar pentru asistenta din Secţia Neurologie, avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7 aprilie, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii.

„Menţionăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancţionată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU Constanţa”, arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanţii SCJU Constanţa.

De asemenea, în secţia de Neurologie vor începe lucrări de igienizare.

„O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul - paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune. Facem însă precizarea că secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secţiei Obstetrică Ginecologie 1”, mai arată sursele citate.

Ministrul Sorina Pintea a spus, după vizită, că a găsit „dezastru” şi „mizerie”, în special în secţia Neurologie.

„Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. (…) Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulţumit şi de situaţia găsită în Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparţinătorii bolnavilor.

„Există aparţinători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienţii care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO