Eveniment

Vladimir Sterescu, CGS: Investitorii străini cu afaceri în România, speriaţi de evenimente

Autor: Adelina Mihai

17.01.2012, 23:04 427

Evenimentele din ultimele zile, care au fost reflectate în presa internaţională, i-au speriat pe investitorii străini care au afaceri în România, care nu înţeleg ce se întâmplă.

"În ultimele două zile am fost în Ungaria, unde m-am întânlit cu investitori americani şi unguri care aveau afaceri în România şi care erau foarte speriaţi de ce se întâmplă. Suntem în paginile tuturor ziarelor străine, în Financial Times, am apărut chiar şi la CNN. Proprietarul unei firme care asigura transport de la aeroport la hotel îmi spunea că s-au amânat 25% din venirile în România în această perioadă. Lucrurile sunt vizibile, iar oamenii se sperie", spune Vladimir Sterescu, Senior Vice President Customer Support şi Country Manager al furnizorului de servicii de call-center Computer Generated Solutions (CGS), care are aproape 2.500 de angajaţi în Bucureşti, Braşov şi Sibiu. El susţine totuşi că nu crede că aceste proteste vor avea un impact economic foarte puternic şi că ar fi foarte important ca, pe viitor, să se dezbată mult mai mult legile care urmează să fie adoptate. "Educarea populaţiei şi dezbaterile asupra fiecărui proiect de lege lipsesc. La televiziuni se aduc aceiaşi oameni, care au păreri pe orice temă, nu sunt invitaţi specialiştii pe domenii. Aici e marea problemă, pentru că oamenii nu sunt educaţi, nimeni nu intră pe site-ul ministerului să citească un proiect de lege şi chiar dacă ar intra, nu cred că ar înţelege prea multe", a mai spus Sterescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO