Eveniment

Vodafone măreşte din mai preţurile pentru toate abonamentele clienţilor persoane fizice cu până la aproape un euro. „Ajustarea preţurilor vine ca urmare a creşterii majorităţii costurilor”

Vodafone măreşte din mai preţurile pentru toate...

Autor: Adrian Seceleanu

07.04.2019, 09:51 12819

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu o bază de aproape 10 milioane de clienţi, va majora din luna mai preţurile pentru toate abonamentele contractate de clienţii persoane fizice cu o sumă de sub un euro pe lună - în funcţie de planul tarifar al fiecărui utilizator, pe fondul „creşterii costurilor asociate cu furnizarea de servicii de comunicaţii”, conform notificărilor pe care compania a început să le transmită clienţilor prin SMS.

„În contextul creşterii majorităţii costurilor legate de operaţiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii, te informăm că începând cu data de 6 mai 20119 preţul pachetului de servicii aferent acestui număr va creşte cu 0,83 euro (TVA inclus). Dacă nu eşti de acord cu această modificare poţi denunţa unilateral contractul”, se arată într-una dintre notificările pe care Vodafone a început să o transmită celor aproximativ 4 milioane de abonaţi. 

Vodafone este al patrulea jucător mare de pe piaţa locală de telecom care majorează nominal tarifele de la începutul acestui an. Prima mutare a fost făcută de Digi, operator care a fost urmat de grupul Telekom şi UPC. În acest moment Orange, liderul pieţei locale de telecom, este singurul jucător mare de pe piaţă care nu a anunţat majorări de tarife.

Cotactaţi de ZF reprezentanţii Vodafone au precizat că ajustarea preţurilor nu vizează şi utilizatorii de cartele preplătite şi clienţii din segmentul de business. „Ajustarea de preţ are o valoare de sub 1 euro (TVA inclus) pentru utilizatorii de abonamente în funcţie de tipul acestora. Această comunicare privind ajustarea preţurilor nu este adresată utilizatorilor de cartele preplătite şi nici clienţilor persoane juridice”, conform reprezentanţilor Vodafone.

Modificarea tarifelor va susţine investiţiile companiei în reţea, au adăugat reprezentanţii operatorului. „Ajustarea preţurilor vine ca urmare a creşterii majorităţii costurilor asociate operaţiunilor de furnizare a serviciilor de comunicaţii. În pofida unei industrii dinamice şi în continuă schimbare, Vodafone România îşi menţine angajamentul de a investi în performanţa reţelei sale şi în cele mai noi tehnologii, pentru a furniza servicii de cea mai buna calitate, cu accent pus permanent pe experienţa oferită clienţilor.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO