Eveniment

Voinescu,despre reţinerea lui Bica: Justiţia îşi face datoria; Partidul va reacţiona politic imediat

Voinescu,despre reţinerea lui Bica: Justiţia îşi face datoria; Partidul va reacţiona politic imediat

Foto: Narcis Pop

Autor: Emma Toader - Mediafax

01.11.2011, 14:20 222

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, în legătură cu reţinerea vicepreşedintelui CJ Cluj, Radu Bica, de către DNA, pentru fapte de corupţie, că "justiţia îşi face datoria" şi că partidul va avea "reacţia potrivită foarte rapid".

"Poziţia noastră este constantă, justiţia îşi face datoria, oricine răspunde în faţa legii. Partidul va reacţiona şi politic imediat. Avem Statut, avem Regulament, avem precedente, acum avem şi un cod etic, sunt sigur că vom avea reacţia potrivită foarte rapid", a spus Sever Voinescu.

El a refuzat să precizeze care va fi această reacţie "rapidă" a partidului, dacă vicepreşedintele CJ Cluj va fi exclus din PDL.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de Radu Vasile Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Bica a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Cluj propunere de arestare preventivă.

Radu Bica este vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Cluj din 2004 şi vicepreşedinte al PDL Turda din acelaşi an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO