Eveniment

Volksbank cere executarea silită a lui Dan Diaconescu pentru 2,3 mil. euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Valentin Anghel

15.03.2013, 09:00 1567

Volksbank România a cerut instanţei încuviinţarea executării silite a lui Dan Diaconescu pentru un credit bancar de peste 2,3 milioane de euro, dosarul având termen vineri, la Judecătoria Sectorului 1.

Dosarul a fost înregistrat în 7 martie şi a primit ca termen de judecată data de 15 martie.

Părţile din dosar sunt Volksbank România SA, în calitate de creditor, şi Dan Diaconescu, debitor, cauza fiind legată de recuperarea unui credit acordat acestuia de către bancă.

Creditul, acordat în 2008, este în valoare de 2.337.500 de euro.

Expunerea mare pe credite ipotecare a lovit puternic bilanţul Volksbank odată cu venirea crizei, creditele cu probleme generând pierderi de sute de milioane de euro, ceea ce a forţat o schimbare radicală a strategiei. Creditarea a fost practic îngheţată timp de doi ani, iar conducerea băncii a fost schimbată de două ori din 2010 încoace.

Volksbank a vândut agresiv credite în perioada de boom economic, bazându-se exclusiv pe finanţările atrase de la acţionari. Rata creditelor neperformante ajungea la 21-22% la sfârşitul anului trecut, faţă de o medie de 18% la nivelul sistemului bancar.

Volksbank a încheiat şi anul trecut cu o pierdere, dar deo­camdată cifrele auditate nu sunt disponibile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO