Eveniment

Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW Group şi alte 16 companii producătoare de automobile s-au unit pentru a susţine vânzarea de maşini electrice

Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW Group şi alte 16 companii...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.03.2018, 20:20 1764

În cadrul Salonului Internaţional Auto susţinut la New York în această săptămână marile companii producătoare de vehicule s-au adunat pentru a lansa o campanie de marketing în încercarea de a creşte vânzările vehiculelor electrice din partea de nord-est, scrie Electrek.

 „Campania se va concentra pe avantajele automobilelor electrice şi pe promovarea conştientizării, înţelegerii, examinării şi adoptării acestor vehicule în regiune. Statul, împreună cu producătorii auto, lucrează pentru un viitor sustenabil, cu mai multe vehicule electrice”, au anunţat grupurile de lobby.

Data de lansare a campaniei coincide cu data în care se desfăşoară Salonul Internaţional Auto de la New York, unde producătorii de automobile oferă clienţilor o gamă largă de vehicule electrice.

În cadrul campaniei s-au alăturat marii producători de autovehicule, precum Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW Group, Volvo, Ford, Fiat Chrysler Automobiles, Land Rover, Cadillac, Jaguar, Chevrolet, KIA, Hyundai, Honda, Nissan, Mitsubishi Motors, MINI, Toyota, Auto Alliance, NESCAUM, Global Automakers.  

Proiectul este condus de Asociaţia Automobilelor Globale şi de Alianţa Producătorilor de Automobile, două grupuri de lobby din industria auto care au cerut deja administraţiei Trump să reducă standardele prinvind consumul de combustibil. Astfel, producătorii de automobile sunt obligaţi să producă mai multe vehicule electrice, iar clienţii sunt atraşi să le achiziţioneze.

Încă nu se ştie care va fi răspunsul publicului cu privire la această campanie, însă grupurile care o conduc au spus că ei vor să informeze publicul în legătură cu benefiiile care vin în momentul în care achiziţionează o maşină electrică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO