Eveniment

Volkswagen nu se joacă şi vrea să depăşească Tesla: ”Dacă Tesla construieşte trei fabrici în care pot fi produse între 300.000 şi 500.000 de maşini, atunci noi vorbim despre 900.000 şi 1,5 milioane”

Volkswagen nu se joacă şi vrea să depăşească Tesla:...

Autor: Dorin Oancea

12.09.2020, 22:31 20539

Volkswagen este în măsură să depăşească Tesla, atât în ​​ceea ce priveşte numărul de maşini electrice produse, cât şi în materie de dezvoltare software, a declarat preşedintele comitetului de întreprindere Bernd Osterloh pentru ziarul Welt am Sonntag, într-un interviu citat de Bloomberg.

„Dacă Tesla înfiinţează trei fabrici în care pot fi produse între 300.000 şi 500.000 de maşini, atunci vorbim despre un număr de unităţi cuprinse între 900.000 şi 1,5 milioane. Vrem să realizăm acelaşi lucru în 2023, probabil chiar mai devreme”, a declarat Osterloh.

Platforma modulară a VW oferă producătorului de automobile un avantaj „imens”, întrucât poate construi pe aceasta orice vehicul, de orice marcă, a spus Osterloh.

Osterloh se aşteaptă, de asemenea, ca grupul de lucru de inginerie „Artemis” sub conducerea CEO-ului Audi, Markus Duesmann, să depşească avantajul tehnologic al Tesla. Noua Car Software Organization, unde sunt cumulate toate operaţiunile software ale producătorilor de automobile, este pasul potrivit în această direcţie, a declarat Osterloh.

„Avantajul lor este că au deja software-ul în maşini şi îl folosesc pentru a colecta date”, a spus el. „Dar dacă vom introduce sistemul în maşinile noastre, vom avea mult mai multe date într-un timp scurt. ”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO